29.11.2012 8571

Okulumuz ilk olarak mahallemizde bulunan Çiftlik İlkokulu bünyesinde 15 Ağustos 1984 tarihinde ortaokul olarak kurucu müdürümüz Atanur ESEN yönetiminde eğitim ve öğretime başlamıştır. Okul için bağımsız bir bina yapılması amacıyla arsa tahsisi için yapılan çalışmalar neticesinde, bir kısmı Türkiye Kömür İşletmelerinden bir kısmı da belediyeye ait yolun iptal edilmesiyle okulumuzun bugün üzerinde bulunduğu arsa temin edilmiştir.

1987 yılında on derslikli olarak inşaatına başlanmıştır. "Kendi okulunu kendin yaptır" kampanyası çerçevesinde hibeci arayışına girişilmiş ve Üsküdar'da ikâmet eden Fazilet Olcay hanımefendi ile tanışılmıştır. Görüşmeler sonucunda Fazilet Olcay, kardeşi İsmail Rüştü Olcay adının okula verilmesi şartıyla bir miktar nakit parayı Millî Eğitim Müdürlüğüne bağışlamıştır. Bu bağış sonrasında on olarak başlanan derslik sayısı on dokuza çıkmıştır. Proje gerçekleştirme aşamasında bodrum kat da eklenerek derslik sayısı yirmi üç olarak neticelendirilmiştir. İnşaatın tamamlanması ile 24 Mayıs 1989 günü İsmail Rüştü Olcay Ortaokulu olarak bugünkü binasında eğitim ve öğretime törenle başlamıştır.

1992-1993 eğitim ve öğretim yılında Liseye dönüştürülen okulumuzda 1995-1996 eğitim-öğretim yılında Yabancı Dil Ağırlıklı Lise bölümü de açılmıştır. Bu bölüm son mezunlarını 2008 yılında vermiştir. 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılından itibaren ise Genel Lise olarak hizmet vermeye devam etmiştir.

2003 yılında Fazilet Olcay hanımefendi okula gelir kazandırmak amacıyla bir halı saha yaptırmıştır. 1999 yılında meydana gelen depremden sonra okul binasının depreme karşı güçlendirilmesi amacıyla çeşitli girişimlerde bulunulmuş ve 2006 yılında güçlendirme çalışmaları tamamlanmıştır.

Okulumuz 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında  Anadolu Lisesine dönüştürülmüştür.